האיש מחנות התבלינים

אני מאוד מאוד אוהבת  שווקים.

הצבעוניות, הריחות, הצבעים, הטריות, הרעיונות שמיד כבר מתגלגלים לי במוח לגבי מה אבשל מהמוצרים שקניתי...

האנשים, האווירה ,וכן....גם הקנייה עצמה.

אין דבר משמח יותר מאשר להצטייד בכל פעם מחדש בחומרי גלם ,וליצור מהם בכל פעם יצירה אחרת.

אחרי שהיצירה נבראה , יש התרוקנות מבורכת שמזמנת התמלאות מחודשת.

כזו אני.

אבל יש איש אחד מחנות התבלינים שמוסיף ערך לשיטוט בשוק..

בכל פעם שאני שם ,הוא , מבלי משים ומבלי שמתכוון -זורק משפט פילוסופי שסביר להניח שמישהוא אחר היה שומע אותו רק בתנאי טיפול פסיכולוגי ארוך טווח כזה או אחר , או משיחה עם חבר טוב.

משהוא בחוכמת החיים, בחוכמת הרחוב , בחוכמת החיים שבו , בענווה ובצניעות שבהם נאמרים דבריו שובה את ליבי בכל פעם מחדש.

וגם אם הדברים שהוא אומר הם טריוואליים וברורים , עדיין לפעמים זה נחמד שמישהוא מזכיר לנו אותם.

ובכל פעם כשאני חוזרת מחנות התבלינים ועד שנגמרים התבלינים – המשפט שאמר לי מבלי משים מהדהד לתוך הבישולים שלי ומעשיר אותם בחוכמתו.

ולכן, האוכל יוצא בכל תקופה קצת אחר , גם אם תיבלתי באותם התבלינים בדיוק.

בתפיסה הסינית יש חשיבות רבה להסתכלות ובחינה אנרגטית של המזון –

התפיסה הסינית רואה בתזונה אחד מ-3 פרמטריים עיקריים ומרכזיים בחשיבותם לאיזון הגוף , הנפש והרוח של האדם.

התזונה היא כלי טיפולי חשוב במעלה (לא פחות מהדיקור עצמו) , והיא מותאמת באופן אישי למטופל על פי אבחון מדוייק בקליניקה.

 

כשהאוכל נועד להזנה ולא רק להרגעת הבטן - חשובים : איכות חומרי הגלם , טריות חומרי הגלם , ולפעמים גם איכות המוכר...
חזור לדף הבלוג >>

ish tavlinim